Dubbelwandige rookkanalen

Dubbelwandige rookkanalen

dubbelwandige kachelpijp

Een dubbelwandig rookkanaal is te gebruiken voor het stoken op gas, diesel, hout en houtskool. Het is geschikt tot maximaal een continue gebruikstemperatuur van 600 graden celcius.

Klik hier voor het hele assortiment dubbelwandige rookkanalen

Kachelpijp flexibel   Dubbelwandige kachelpijp  Kachelpijp enkelwandig  Kachelpijp dikwandig

Dubbelwandige rookkanalen - eigenschappen

  • Uniek verbinding -en montage systeem met snelsluitende klemband en beveiliging.
  • Kan 3 meter vrijstaan op het dak zonder tuidraden
  • Verlengde binnenwand welke zorgt voor een perfecte kanalisatie van condenswater, en een totale afdichting en lekdichtheid.
  • 25 jaar fabrieksgarantie
  • Isolatie: 25 mm hoge densiteit; afstand tot brandwerende omkokering 70 mm
  • Koudebrugggen uitgesloten door doorlopende isolatie 

Keurmerken

   • EN 1856-1 0679-CPD-0102

Ga naar onze home page voor meer informatie en prijzen.

Dubbelwandig rookkanaal

Onze dubbelwandige kachelpijp heeft de vereiste T600 goedkeuring en de EN 1856-1 registratie. De klembanden worden meegeleverd. 

Het dubbelwandig rookkanaal van kachelpijp-specialist wordt uitsluitend vervaardigd uit rvs van de hoogste kwaliteit. Daardoor is het geisoleerde kanaal te gebruiken voor toepassingen zoals houtkachels, maar ook voor kachels die op kolen, olie en of gas worden gestookt. Zowel de binnenpijp als buitenpijp van de dubbelwandige kachelpijpen en dubbelwandig rookkanaal is vervaardigd van roestvaststaal. Het dubbelwandig rookkanaal kan zowel binnenshuis als buitenshuis worden geplaatst.

Als isolatiemateriaal voor het dubbelwandige rookkanaal wordt tussen de binnen- en buitenpijp keramische wol gebruikt van de hoogste kwaliteit. Door het rookgasafvoerkanaal worden hete gassen getransporteerd. De isolatie zorgt ervoor dat het materiaal dat in contact staat met de buitenzijde van het rookkanaal niet kan ontvlammen. 

Het  dubbelwandige rookkanaal wordt standaard geleverd in diameters van 80 t/m 250 mm. Het dubbelwandig systeem is corrosiebestendig. Verder zijn de materialen bestand tegen temperaturen tot 600 graden celsius en ook tegen wisseling van vorst en dooi. 

Dubbelwandig rookkanaal toepassingen 

- Het afvoeren van verbrandingsgassen van systemen van vaste en vloeibare brandstoffen, en gassen.

- Het renoveren of moderniseren van schoorsteenkanalen

- Schoorsteenkanalen die buiten het gebouw geplaatst moeten worden

Kwaliteitsgarantie 

Tecnovis geeft 25 jaar fabrieksgarantie op dit kwaliteitsproduct.  

Wij hebben een compleet en uitgebreid assortiment aan producten voor dubbelwandige rookkanalen. Kies eerst de gewenste interne diameter (veelal de diameter van de uitgang van de kachel)

Meer weten over installatie en voorschriften? Ga dan naar Tips. Hier vindt u uitgebreide informatie over montage en regelgeving waaraan uw rookgasafvoer moet voldoen. Uiteraard kunt u het ons ook telefonisch vragen, of per chat of via e-mail.

 

rookkanalen garantie

 

80 mm RVS   100 mm RVS  130 mm RVS  150 mm RVS  180 mm RVS  200 mm RVS  250 mm RVS

Video & info rookkanaal door woning  Video & info rookkanaal via de gevel