Dakdoorvoer voor houtkachels

De dakdoorvoeren voor houtkachels zijn uitsluitend voor dubbelwandig geisoleerde rookkanalen. De buitenmaat van het rookkanaal is 50 mm meer dan de binnenmaat.

130 mm buitenmaat ( 80 mm binnen)  150 mm buitenmaat (100 mm binnen)  180 mm buitenmaat (130 mm binnen)  200 mm buitenmaat (150 mm binnen)

230 mm buitenmaat (180 mm binnen) 250 mm buitenmaat  (200 mm binnen)  300 mm buitenmaat (250 mm binnen)

Dakdoorvoer met loodslab

Waarvoor dient een dakdoorvoer?

Een dakdoorvoer voor een houtkachel dient om een dubbelwandig geisoleerd rookkanaal waterdicht door het dak te laten lopen. 

Voor enkelwandige kanalen zijn geen dakdoorvoeren, het is verboden met enkelwandige - niet geisoleerde - buizen door het huis te gaan. Ook op het dak kunt u alleen dubbelwandig geisoleerde buizen gebruiken;  de rook in een enkelwandig kanaal koelt te snel af in de buitenlucht, waardoor de trek zou verdwijnen.

Voor daken met dakpannen en vlakke daken wordt een plooibare slab gebruikt. De slab wordt gevormd naar de dakpannen - de slab komt onder de bovenste rij pannen en over de pannen opzij en beneden.

Stormkraag voor dakdoorvoer

Voorzie een daksteun aan de onderzijde van het dak om trillingen te voorkomen.

De spleet tussen dakdoorvoer en stormkraag dichtkitten met siliconenkit.

Dakdoorvoer - opbouw

De stormkraag wordt over de kachelpijp naar beneden geschoven tot op de dakdoorvoer

Ga voor de dakdoorvoeren voor houtkachels  naar de dubbelwandige rookkanalen; kies daar de benodigde binnendoorsnede van het rookkanaal (de buitendoorsnede van de dubbelwandige pijp is steeds 50 mm meer; de opening van de dakdoorsnede is iets meer dan de buitenmaat van het rookkanaal).

dakdoorvoer