Zwart geëmailleerde kachelpijp

Deze enkelwandige zwarte kachelpijpen zijn gemaakt van RVS; aan de binnen- en aan de buitenkant gecoat met hittebestendige Senotherm lak. Geschikt voor alle soorten brandstoffen.

Toepassing zwarte kachelpijp

Deze enkelwandige zwarte kachelpijpen kunt u gebruiken voor de aansluiting van een houtkachel op een bestaande schoorsteen.Tevens mag een enkelwandige rookgasafvoer gebruikt worden in het zicht totdat deze door een (buiten)muur of een onbrandbaar plafond gaat . Vanaf dit moment bent u verplicht om verder te gaan met een dubbelwandig geisoleerd rookgasafvoer. Altijd 20 cm afstand houden tot brandbaar materiaal.  Dat wil zeggen dat in geval van een houten plafond of muur u de overgang enkel- naar dubbelwandig 20 cm voor het hout moet maken.

Installatie zwarte kachelpijp

Let er bij de montage op dat het smalle deel van de pijpen naar onder wijst. De condens die altijd ontstaat bij het afkoelen van de rook in het kanaal; en de eventuele regen inslag, lopen omlaag. Bij een verkeerd om gemonteerd kanaal zal dat water bij de verbinding naar buiten lopen en lelijke vlekken geven.

Let op: de Afmetingen zijn binnenmaten dus geen buitenmaten.

Klik hier voor meer informatie over Kachelpijp-specialist.nl