Dubbelwandige kachelpijp en dubbelwandig rookkanaal

Onze dubbelwandige kachelpijp heeft de vereiste T600 goedkeuring en de EN 1856-1 registratie. De klembanden worden meegeleverd. 

Voor een uitgebreide toelichting op het veilig aanbrengen van een dubbelwandige kachelpijpen zie deze folder.

Kenmerken van onze rookkanalen:

  • 25 mm Isolatie - daarom is de minimale afstand tot brandbaar materiaal slechts 7 cm
  • 316 L RVS - hoogwaardig corrosie-bestendig roestvrij staal. 
  • 25 jaar fabrikantsgarantie
  • 6 cm insteekdiepte
  • Koudebrugggen uitgesloten door doorlopende isolatie 

De genoemde afmetingen van de dubbelwandige kachelpijpen zijn binnenmaten.

De dubbelwandige kachelpijp van kachelpijp-specialist wordt uitsluitend vervaardigd uit rvs van de hoogste kwaliteit. Daarbij is het geisoleerde kanaal te gebruiken voor toepassingen zoals houtkachels, maar ook voor kachels die op kolen, olie en of gas worden gestookt. Zowel de binnenpijp als buitenpijp van de dubbelwandige kachelpijpen en dubbelwandig rookkanaal is vervaardigd van roestvaststaal (RVS). Het dubbelwandig rookkanaal kan zowel binnenshuis als buitenshuis worden geplaatst.

Als isolatiemateriaal voor het dubbelwandige rookkanaal wordt tussen de binnen- en buitenpijp uitsluitend ceramische wol gebruikt van de hoogste kwaliteit. Door het rookgasafvoerkanaal worden hete gassen getransporteerd. De isolatie zorgt ervoor dat het materiaal dat in contact staat met de buitenzijde van het rookkanaal niet kan ontvlammen. 

Het  dubbelwandige rookkanaal wordt standaard geleverd in diameters van 80 t/m 250 mm . Het dubbelwandig systeem is corrosiebestendig. Verder zijn de materialen bestand tegen temperaturen tot 600 graden celsius en ook tegen wisseling van vorst en dooi. 


Dubbelwandige kachelpijp en dubbelwandig rookkanaal is te gebruiken voor

- Het afvoeren van verbrandingsgassen van systemen van vaste en vloeibare brandstoffen, en gassen.
- Het renoveren of moderniseren van schoorsteenkanalen
- Schoorsteenkanalen die buiten het gebouw geplaatst moeten worden

Kwaliteitsgarantie op dubbelwandige kachelpijpen

Op de dubbelwandige kachelpijpen krijgt u een fabrieksgarantie van 25 jaar.

Wij hebben een compleet en uitgebreid assortiment aan producten voor dubbelwandige rookkanalen. Kies eerst de gewenste interne diameter (veelal de diameter van de uitgang van de kachel)

Meer weten over installatie en voorschriften? Ga dan naar Tips. Hier vindt u uitgebreide informatie over montage en regelgeving waaraan uw rookgasafvoer moet voldoen. Uiteraard kunt u het ons ook telefonisch vragen, of per chat of via e-mail.

 

Toepassing dubbelwandige kachelpijp

Een dubbelwandig rookkanaal is verplicht buiten de stookruimte (de ruimte waar uw kachel staat). Vanaf een muur- of plafonddoorvoer gebruikt u dus altijd dubbelwandige kachelpijpen. Een dubbelwandig rookkanaal wordt meestal gebruikt in het geval van een nieuwe rookkanaal. Voor schoorsteenrenovatie worden meestal enkelwandige kachelpijpen of flexibele kachelpijpen gebruikt.

Onze dubbelwandige kachelpijpen kunnen worden toegepast voor houtkachels, pelletkachels, kolenkachels, oliekachels en gaskachels.