Enkelwandig RVS

Het enkelwandige rookkanaal wordt gebruikt in de woonkamer tot aan muur- of plafonddoorvoer afhankelijk van het materiaal wat hier gebruikt word ( bij een brandbare muur of plafond dient u 20cm eerder over te gaan op dubbelwandig. Dit RVS Rookkanaal kan gebruikt worden voor alle brandstoffen en kan makkelijk geplaatst worden in combinatie met een flexibele buis. Het rookkanaal is ook goed aan te sluiten op onze dubbelwandige rookkanalen. Onze enkelwandige buizen kunnen eventueel met een klemband aan elkaar worden gemaakt (condensatieketels en andere apparaten met overdruk). Ook komt hierdoor komt bij een schoorsteenbrand het vuur niet bij de verbindingen naar buiten.

Enkelwandige rookkanaal Kenmerken:

  • snelle en eenvoudige montage
  • Roestvrij staal AISI 316L (1.4404)
  • Dikte 0.4 mm
  • Overgang: 5 cm
  • Voor olie, gas en vaste brandstoffen

enkelwandig rookkanaal

Het wordt sterk afgeraden het enkelwandige rookkanaal door een dak te voeren in verband met brandgevaar en condenswater! De kachelpijp moet afwaterend gemonteerd worden zodat het condenswater in de buis blijft. Dat wil zeggen; het smalle deel moet naar beneden wijzen en in het bredere deel worden gestoken. Hierdoor wordt het condens in de kachelpijp opgevangen. Met een overgangsstuk  kan de enkelwandige kachelpijp eenvoudig overgaan in een dubbelwandige kachelpijp.

Klik hier voor meer informatie over Kachelpijp-specialist.

Ons Enkelwandig rookkanaal kan worden geleverd in de volgende doorsneden:

Wat andere mensen over ons zeggen:

"Goede advisering"

De kwaliteit was boven verwachting, en de prijs was de laagste die ik op internet heb gevonden! Eigenlijk was ik eerst van plan de schoorsteen bij de kachelleverancier te kopen, maar al snel werd duidelijk dat ik het materiaal voor 1/2 van de prijs ook op internet kon vinden. Met kortere levertijden....." Bedankt!
Sjoerd Arends - Veldhoven

"Heb de installatie uitbesteed"

"Het is een stuk goedkoper om via internet te kopen; en ze vertelden me precies wat er nodig was!"
Ariane de Jong - Afferden

 

installeren kachelpijp

"Makkelijk klusje van een paar uur..."

"Goed geholpen, snel teruggebeld bij vragen en nette levering, op tijd. Materiaal past en ziet er goed uit, keurig verpakt verzonden"
Peter Jorissen - Den Helder

 

Beoordeel deze pagina

  • Als u wilt dat we contact met u opnemen kunt u een naam en e-mailadres invullen